Sunday, May 13, 2007

Rauniotreenit 9.5.07

Päästiin taas tauon jälkeen treeneihin (karmeat kevätflunssat ovat riivanneet minua). Wanda oli aivan intoa täynnä ja piti mahtavaa Aussie- kurlutusta aidan takana ennen raunioradalle pääsyä. Koska edellisestä kerrasta oli kulunut jo aikaa, päätimme tehdä samantasoiset treenit kuin edellisellä kerralla. Toisin kuitenkin kävi.

Ensimmäinen maalimies oli n. 10 m edessä olevassa avoimessa petoniputkessa, joita oli vierekkäin 3 kpl. Wanda ei kuitenkaan nähnyt maallimiestä, vaan kaarsi putkien ohi vasemmalle ja sai hajun "takakautta". Wanda meni maalimiehen luo, mutta voi, ilmaisurulla olikin maalimiehen oikeassa kädessä ja Wanda ei tiennyt miten sen olisi saanut sitä kautta. Wanda palasi minun luo ja lähetin uudelleen hakemaan samasta kohtaa. Wanda valitsi taas saman reitin ja ongelma oli edelleen olemassa. Tämä toistui vielä kolmannenkin kerran. En kuitenkaan antanut Wandalle lisäapuja, koska intoa riitti edelleen yrittää. Neljännellä kerralla Wanda tajusi mennä putkeen suoraan edestä ja siellä se maalimies odotti rulla kädessä! Naps, rulla suuhun, vinhaa vauhtia minun luo, kauniisti odottaen, että liina napsahtaa kiinni ja näytä komennolla takaisin. Njammm, kyllä palkka maistui hyvältä tämän hienon työskentelyn jälkeen. Wanda osoitti siis kestävänsä jo useamman yrityksen ilman, että into laantuu ja mikä parasta, Wanda osasi itse ratkaista eteen tulleen ongelman. Myös ilmaisun eri vaiheet toimivat hyvin.

Seuraavalle maalimiehelle lähetys tapahtui lähes samasta kohtaa, vain suunta vaihtui hieman enemmän vasemmalle. Minä havaitsin maalimiehen n. 12m päässä puskan takana, mutta Wanda ei nähnyt maalimiestä tälläkään kertaa hakukäskyn tullessa. Wanda teki muutamat kaarrokset puskan lähiympäristössä, sai hajun ja meni maalimiehelle. Tällä kertaa Wanda nappasi rullan epäröimättä suuhunsa ja toi minulle. En saanut heti liinaa kiinni, Wanda oli innoissaan ja luuli, että homma on jo valmis, vaikka näytä komentoa ei ollut tullut. Wanda ehti ottaa muutamat askeleet kohti maalimiestä, kun minulta tuli käsky palata takaisin luokseni. Ja Wanda tuli. Jees, Wanda malttaa kuunnella siis minua vahvassa työvireessäkin!

Kolmannesta maalimiehestä ei meillä kummallakaan ollut mitään tietoa. Pysyttiin kuitenkin edelleen samalla alueella ja vain lähetyksen suunta kerrottiin meille. Wanda lähti hommiin ja nenä teki töitä. Nopeasti Wanda paikansi hajun lähellä olevasta kopista, katseli hetken oviaukkoon päin ja meni sisään. Loppu sujui edelleen hienosti.

Neljäs maalimies oli laitettu jo hieman kauemmaksi, mutta edelleenkään emme tienneet minne. Lähetys samasta paikasta ja Wanda lähti hommiin. Kuljeskeltiin perässä ja kerran Wanda kävi lähettyvillä ottamassa kontaktia. En huomioinut sitä, vaan annoin sen jatkaa itsenäistä työskentelyä. Hetken päästä Wanda jo tuli rulla suussa ja maalimies löytyi jonkun hökkelön takaa. Maksalaatikkoherkku maistui ja tähän homma lopetettiin tällä kertaa. Loppupalkaksi vielä vapaata pallottelua.

Kyllä meillä kummallakin oli hyvä fiilis treeneistä! Homma on selkeästi mennyt eteenpäin, vaikka ollaan päästy treenaamaan tosi harvakseltaan. Tästä on hyvä jatkaa.

No comments: