Sunday, May 6, 2007

Erikoisnäyttely 5.5.2007 Helsinki

Oltiin lauantaina Palveluskoiraliiton erikoisnäyttelyssä. Tuomarina toimi Carin Åkesson Ruotsista.

Olosuhteet olivat hyvät; aurinkoista, hyvä nurmikenttä ja hyvä fiilis sekä Wandalla että minulla.
Kehässä Wanda oli hieman häkeltynyt alkuun ja kovasti kääntyi aina isännän suuntaan... itse esittely ja liikkuminen kehässä kuitenkin sujui hyvin. Tuomari tuli henkilökohtaisesti juttelemaan heti arvostelun jälkeen. Hän kertoi, että Wanda on kerrassaan upea Aussie, mutta koska hänellä on toinen korva pysty, ei hän valitettavasti voinut antaa arvosteluksi muuta kuin H:n (3=hyvä).

Tuomarin arvostelu ruotsisksi:
Tik av mycket bra modeln, välformad tikhuvud, kunde ha vänligare uttryck, tyvärr ett standöra, utmärkt hals, mycket bra förbröst och bröstkorg, utmärkta vinklar, rör sig med bra drive.

Omistajan vapaa suomennos:
Erittäin hyvän mallinen narttu, hyvinmuodostunut "naisellinen" pää, voisi olla ilmeeltään ystävällisempi, valitettavasti pystykorva, erinomainen kaula, erittäin hyvä etuosa ja rintakehä, erinomaiset kulmaukset, liikkuu hyvällä temmolla.

Arvostelu vahvistaa omaa käsitystäni siitä, että Wanda on Aussienartuksi erinomainen kokonaisuus. Tuo pieni ystävällisyyden puute on Wandan varauksellisuutta vieraita kohtaan ja pystyllä korvallaan hän kulee omistajansa pienimmänkin kuiskauksen :-)

1 comment:

AnneM said...

Näinhän se on, että Wanda on mitä upein Aussie! Ja sehän on vain persoonallista, että korvat eivät ole samasta muotista :-) Luonnekin Wandalla on rotumääritelmän mukainen.