Friday, July 13, 2007

Wanda kesälaitumilla Sysmässä 25.6-10.7

Wanda on viettänyt jännittävät 2 viikkoa maalla Eva emännän kanssa. Wandaa vastassa oli ihana työlinjainen bordercollie uros Nemo, joka on vähän yli vuoden ikäinen ja taitaa jo hienosti karjan ja lampaiden paimennusta. Koiruleista tuli heti hyvät kaverit ja Wanda nukkui Nemon kanssa alakerrassa. Ruokakupille Nemo ei päästänyt, mutta kun silmä vältti, kävi Wanda tyhjentämässä myös Nemon kupilta jämät. Tuliaisina Wandalla olikin taas muhkea ulkomuoto.

Ensimmäisenä Wanda pääsi tutustumaan isoon pihattoon, jossa parhaimmillaan on yli 180 isoa lihanautaa. Ensimmäisen naudan huomatessaan Wanda hyppäsi noin metrin ylöspäin ja oli ihmeissään mihin hän on joutunut. Sen koommin ei Wanda pihatolle mennyt, vaan saattoi Evan aina hommiin ja lähti itse pihalle viettämään koiran elämää. Pihalla tallusteli 3 lammasta, emä ja kaksi karitsaa sekä leikattu vuohipukki. Karitsat sai kirmata vapaana ja Wanda leikki niiden kanssa päivät pitkät. Välillä Wanda ajoi lampaita takaa ja sitten lampaat Wandaa, että sellainen paimenkoira meillä on. Ja sopivan tilaisuuden tullen Wanda ryhtyi takaa-ajoon kissojen kanssa. Kostoksi kissat pissasi Wandan vetolelulle, joka lensi kaaressa roskiin, kun tultiin kotiin.

Totuttuaan maalaismenoon, Wanda teki pari katoamistemppua. Kerran väki lähti jo Wandaa etsimäänkin ja kun tulivat takaisin, istui tyttö tyytyväisenä pihalla odotellen muita. Onneksi mitään ei sattunut.

Jälleennäkeminen 2 viikon tauon jälkeen oli mitä ihanin. Ei olisi uksonut, että tyttö on ollut maalla. Niin kaunis Wanda oli. Turkki oli mitä pehmein ja kiilsi puhtauttaan, toisin kuin Nemolla, joka oli yltäpäältä lannassa. Aikamoinen Primadonna tuntuu Wanda olevan :-)

No comments: