Thursday, June 7, 2007

Paimennusta Kausalassa 5.6.07






Päästiin Wandan kanssa kokemaan jotain aivan uutta. Oltiin pienen aussieporukan kanssa Kausalassa paimentamassa lampaita. Ohjaajana meillä toimi Katja Jyrinki.



Päivä oli mitä ihanin. Aurinkoa riitti koko taivaan täydeltä ja maaseudun kauneus säväytti.

Jokainen koirakko kävi vuorollaan Katjan ohjauksessa lammasaitauksessa ottamassa tuntumaa paimennukseen. Wanda oli tyypilliseen tapaansa hyvin rauhallinen ( olisi saanut olla innokkaampi) ja odotteli minulta ohjausta. Homman vaikeus oli siinä, että minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta paimennuksesta ja en oikein tiennyt miten tulee toimia. Yritin seurata Katjaa, mutta olin aina pahasti jäljessä. Wanda innostui ajoittain ajamaan lampaita ja sai heti hyvät kehut, mutta lopettikin työskentelyn siihen ja jäi kuuntelemaan minua. Sovittiin Katjan kanssa, että minä en kehukkaan seuraavalla kierroksella Wandaa. Koska homma oli Wandalle täysin uusi, oli sijaistoimintona hyvä syödä lampaankakkaa.

Seuraavalla kierroksella käytiin itsenäisesti hakemassa lampaat aitauksesta ja se sujui ihan mallikkaasti. Nyt tytössä oli jo vähän enemmän puhtia, mutta ajoittain kakka maistui edelleen ja jouduimme houkuttelemaan häntä töihin. Wanda kohteli lampaita hyvin kiltisti: ei ottanut kiinni, ei tehnyt yllättäviä hyökkäyksiä, eikä haukkunut yhtään vaan liikutti niitä rauhallisesti pienen kierroksen kerrallaan. Varsinaista syttymistä ei Wandan työskentelyyn tullut, mutta hauskaa meillä kummallakin oli :-)

Ja kun uusi tilaisuus tulee, olemme innolla mukana paimentamassa.

Määkimisiin.... K&W

No comments: